Op 21 april 2012 ben ik met twee vriendinnen naar het optreden van gitaristen Eric Melaerts en Jean Blaute geweest. Eric is in zijn vroegere jaren gitarist geweest bij de welbekende groep Clouseau. Jean Blaute is naast gitarist ook producer en is bekend van de jury van Idool en als panelrechter in het programma de rechtvaardige rechters op Canvas.
Hun optreden, genaamd gedeelde adoratie III vond plaats in Beerse. Het is een eclectisch muziek - en praatprogramma. Jean Blaute en Eric Melaerts zijn twee vrienden die zich na jaren van samenwerking de totale muzikale vrijheid permitteren door van jazz kleinkunst te maken, via the Beatles over Cleement Peerens te hoppen. Bij dit alles vergeten ze zichzelf natuurlijk niet door eigen composities te gebruiken.
Toen we aankwamen was het al heel druk en door omstandigheden bleven we wat achter waardoor er andere mensen op onze plaats zaten. Dit is vakkundig opgelost door de zaalbeheerders. Nadat we dan onze plaatsen hadden, na enkele liedjes gemist te hebben, onderandere het openingsnummer: 'dance for Victor'. Dit nummer heeft Eric geschreven voor een leerling van hem die zelfmoord pleegde en is heel aangrijpend. Hij begeleidt zijn stem enkel met de gitaar wat de haren omhoog doet zetten.
Buiten liedjes, speelt het duo ook melodietjes, zoals iedereen het melodietje van het vroegere tv-programma 'love and marriage' wel kent, spelen zij het hilarisch goed. Ze combineren de ietwat rustigere en al dan niet saaiere kant van Jazz muziek door hun eigen humor erin te verwerken. Ook in hun optredens doen ze dit, tijdens de show heeft Eric zijn zoon die die dag 20 jaar werd, op het podium geroepen.
woensdag 16 mei 2012
dinsdag 15 mei 2012
Plaatselijk monument
Voor deze opdracht moesten we ook een plaatselijk monument bezoeken. Ik woon in Sint-Job-In't-Goor, hier zijn heel veel bossen waar ik dagelijks gebruik van maak. In een bos aan de vraagweg is er een mooie kapel gelegen waar ik dus al verscheidene keren voorbij gewandeld was. Mijn vriendin Eva moest ook nog deze opdracht doen en dan hebben we vandaag een cultureel momentje gecombineerd met een uitstap met de hondjes. Na de kleine kapel eens grondiger te bekijken, zijn we verschillende dingen te weten gekomen.
Allereerst zijn we op zoek gegaan naar de oorsprong van deze kapel. We zijn te weten gekomen dat het in de eerste plaats er gekomen is om de volgende reden. De weide gelegen naast het kapelletje was vroeger een van de eerste landingsbanen voor vliegtuigen. Op deze landingsbaan heeft een piloot een ongeluk gehad maar overleefde dit. Zijn zus heeft het kapelletje laten bouwen als symbool voor de beschermengelen die de piloot zouden beschermt hebben tijdens zijn crash.

Er was geen mogelijkheid om binnen te gaan dus heb ik een foto moeten trekken door het vuile raampje, vandaar de slechte kwaliteit!
Op de foto hieronder is te zien dat het onderhoud niet gedaan wordt zoals het hoort, wat ik enorm jammer vind!
Ik ben blij dat ik het monument eens van dichterbij bekeken heb nadat ik er al verscheidene keren voorbij gewandeld was. Zo ontdek je toch maar weer dat er cultuur in elke gemeente zit!
Abonneren op:
Posts (Atom)